Sportoefeningen met je baby

Je weet vast en zeker dat sporten en gezond eten heel belangrijk is voor een gezond lichaam. Maar wist je ook dat sporten niet alleen maar goed voor oudere kinderen en volwassenen is? Zelfs baby’s hebben veel voordeel van dagelijks actief zijn.

Sportoefeningen met je baby

Dat is wel iets om over na te denken zou je zeggen zeker gezien het feit dat jonge kinderen een groot gedeelte van hun tijd besteden aan zaken als televisie kijken, gamen en achter de mobiel zitten. Jaar in jaar uit. Sportoefeningen met je baby op dagelijkse basis kan dus een prima middel zijn om dit patroon te doorbreken.

Studies van het National Association of Sports and Physical Education hebben namelijk laten zien dat wanneer kinderen tijdens het opgroeien dagelijks actief zijn de kans minder groot is dat ze overgewicht krijgen. Of andere klachten gerelateerd aan overgewicht waar oudere kinderen en volwassenen mee te maken hebben niet gaan krijgen.

60 minuten per dag

Baby’s, peuters en kleuters zouden dagelijks zeker 60 minuten aan lichaamsbeweging mogen besteden, zonder dat ze meer dan 60 minuten achter elkaar zitten tijdens de momenten dat ze wakker zijn.

Pas geborenen

Sportoefeningen met je baby met name tijdens de periode wanneer je baby pas geboren is zeker aan te raden. Immers de enige activiteit die je baby heeft is hoofdzakelijk het moment van voeden. Een baby met hart en longproblemen zal meer moeite hebben met de voeding vanwege het extra “werk” dat de hart en longen moeten uitvoeren. Want ademen, zuigen en slikken is voor een baby net als sporten.

Tijdens deze eerste weken wanneer je baby te jong is om intensief te sporten kan Baby-Bootcamp® uitkomst bieden. Want daarmee demonstreer je toch dat bewegen belangrijk is.

Een aantal sportoefeningen met je baby zijn:

  • Je baby meenemen in de wagen voor een wandeling
  • Leg je baby naast je op de grond en doe wat stretches
  • Speel, praat en knuffel regelmatig met je baby
  • Draag de baby in een doek terwijl je sport (zoals bij Baby-Bootcamp®)

Sportoefeningen met je baby wanneer ze wat ouder zijn

Wanneer je baby de eerste maanden flink groeit zal hij of zij een beweegpatroon ontwikkelen variërend van het optillen van het hoofdje en reiken en pakken vanuit naar voorwerpen. Baby’s gaan net zolang door met oefenen tot dat ze het zelf kunnen doen, proberen om te rollen, kruipen en klimmen. En dat allemaal ergens in het midden van hun eerste levensjaar.

Alleen al daarom is iedere poging om de baby vanaf het eerste begin actief te houden heel belangrijk voor de ontwikkeling en groei van het kind. Het is met name belangrijk bij pasgeborene (of andere baby’s die speciale hulp nodig hebben) dat deze taken worden opgepakt en dat de baby’s daarbij goed geholpen worden.

En dat is nou net wat we doen bij Baby-Bootcamp® dus mocht je vandaag nog een start willen maken laat het ons dan weten! Zo kun je op diverse locaties een Gratis Proefles volgen!

Afvallen na de vakantie

We krijgen bij Baby-Bootcamp niet alleen vragen van vrouwen die willen afvallen na de zwangerschap. Ook krijgen we de vraag ‘hoe kan ik afvallen na de vakantie’? Misschien herken je het wel en vaak zien we dat pas bevallen moeders het fijn vinden om er even tussenuit te gaan na de zwangerschap en bevalling.

Zeker wanneer je eventuele andere kindjes nog niet leerplichtig zijn, kun je relatief goedkoper op vakantie of een huisje huren. En dan geniet je extra van de tijd samen en van alle rust na een drukke en hectische periode, toch?

Kans is dan ook aanwezig dat je na de aangekomen zwangerschap kilo’s en nog eens vakantie kilo’s erbij kunt krijgen. En daar zit je niet op te wachten lijkt me. Hoe je dat weer kunt bestrijden lees je hier. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

Over de schrijver
Arny is al meer dan 20 jaar ondernemer in de fitnessbranche en mede eigenaar van Baby-Bootcamp®. Daarnaast is hij ook mede eigenaar van Fit aan Zee, een small group studio voor vrouwen en is hij een trotse vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen