Sport samen met je baby

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is. Of het nu je eerste kindje is of niet, zo’n kleine spruit betekent vaak een grote verandering in je leven. In je oude ritme komen na zo’n bevalling kan soms een uitdaging zijn. Veel moeders geven aan na een bevalling minder goed in hun vel te zitten. Sport samen met je baby kan dan zeker uitkomst bieden.

Artsen raden aan om na ongeveer zes weken te gaan sporten. Tijdens het sporten maak je endorfine aan, de stof die je gelukkig doet voelen. De extra aanmaak van deze natuurlijke ‘drug’ zorgt ervoor dat moeders weer lekker in hun vel komen te zitten. Daarbij helpt sporten moeders om weer op een gezond gewicht te komen na een bevalling.

Met een baby in huis ben je echter minder flexibel om te doen wat je wilt, terwijl dit juist de tijd is om aan jezelf te werken. Baby-Bootcamp® kan de uitkomst bieden: sport samen met je baby.

Laat de sleur van de dag achter je en ga werken aan jezelf en aan de relatie met je baby. Een oppas bellen is niet nodig wanneer je sport samen met je baby. Baby-Bootcamp® is de uitkomst voor iedere moderne moeder die na een bevalling weer wil gaan sporten.    

Sporten samen met je baby versterkt de band met je kindje.

Baby-Bootcamp® is een van de weinige activiteiten die je als moeder samen met je baby kunt doen. Tijdens een Baby-Bootcamp®  cursus wordt er gewerkt aan het versterken van de rug-, buik- en bekkenspieren van de moeder. Na zo’n les voelen moeders zich vaak lekkerder in hun vel zitten. Sporten met je baby is echt iets om naar uit te kijken. Moeders krijgen hier de kans om aan zichzelf te werken én aan de band met hun kindje. Een les Baby-Bootcamp® doorbreekt de sleur waar veel moeders zich in bevinden.

Sporten met een baby is niet alleen gezond voor moeders. Baby-Bootcamp® helpt je baby ook met zijn of haar motorische en emotionele ontwikkeling. Je kunt het zien als fitness voor de allerkleinsten. Deze fitness is echter niet om spieren te trainen voor sportprestaties, maar om spelenderwijs de motorische, geestelijke en emotionele ontwikkeling te stimuleren.

Tijdens een Baby-Bootcamp®  cursus leren moeders de bewegingen van hun baby op een goede manier te stimuleren, terwijl ze ondertussen aan zichzelf werken. Baby-Bootcamp® is geschikt voor moeders met baby’s van 3 tot 9 maanden oud. Aangezien de baby tijdens de cursus zal groeien, zullen de lessen steeds zwaarder en uitdagender worden.

Baby-Bootcamp® wordt aangeraden door fysiotherapeuten en verloskundigen voor moeders die zes weken na de bevalling weer willen gaan sporten om op een gezond gewicht te komen. Het geeft moeders iets om naar uit te kijken en de sleur van de dag te doorbreken.

Sporten met je baby is werken aan jezelf zonder een oppas te hoeven regelen. Het is het hebben van een gezamenlijke activiteit met je nieuwe kindje. Het is samen met je baby spelenderwijs werken aan zijn of haar  motorische en geestelijke ontwikkeling. Het is sport, samen met je baby. 

Over de schrijver
Arny is al meer dan 20 jaar ondernemer in de fitnessbranche en mede eigenaar van Baby-Bootcamp®. Daarnaast is hij ook mede eigenaar van Fit aan Zee, een small group studio voor vrouwen en is hij een trotse vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen