Page content

Wat is baby-Bootcamp®

Baby-Bootcamp®, Fitness voor mama en de allerkleinsten

Mama-Baby groepsles

Baby’s houden van beweging. Al tijdens de zwangerschap rollen en draaien ze zich om in je buik. Ook na de geboorte zou het goed zijn als je de bewegingen van je baby blijft stimuleren zodat de aangeboren bewegingsdrang blijft.

Wanneer je jouw baby bijvoorbeeld op de zij legt en dan langzaam terug draait zal je baby dit als plezierig ervaren en wordt het bewegen gestimuleerd. Vaak echter ben je onzeker, wat kan wel en wat kan niet op welke leeftijd. Je maakt je zorgen of je de baby geen pijn doen of dat misschien bepaalde oefeningen slecht zullen zijn voor het kleine lichaampje.

Tegenwoordig kan je dit leren tijdens de Baby-Bootcamp® lessen onder begeleiding van professionals. Veel mama’s geven zich daarom op voor de Baby-Bootcamp®. Tijdens de Baby-Bootcamp® les leer je bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan het back in shape komen na je bevalling.

De lessen worden langzaam opgebouwd en steeds pittiger voor je. Het leuke is ook nog dat je baby meegroeit en daardoor je “gewichten” steeds zwaarder worden naarmate de weken verstrijken.

Met behulp van de speciale Baby-Belt voor extra ondersteuning

Tijdens de Baby-Bootcamp®, die overigens ook wordt aanbevolen door fysiotherapeuten en verloskundigen, is je baby gemiddeld tussen de 3 en de 9 maanden oud.

Een speciaal door Baby-Bootcamp® ontwikkelde Baby-Belt helpt je baby te ondersteunen zodat ook je baby betrokken wordt in elke oefening die je doet. Zo zorgt de Baby-Belt er bijvoorbeeld voor dat je baby met zekerheid aan je onderbenen vastzit als je baby in buikligging aan je onderbenen ligt.

Jij ligt zelf nu op je rug in de positie voor de buiktrainingen. Je baby zal omhoog gaan kijken waardoor spelenderwijs de romp- en nekspieren aangespannen, en daardoor verstevigd worden.

Het fitnessgedeelte van je baby is natuurlijk niet bedoeld om sportprestaties te bewerkstelligen, maar om de motorische, geestelijke en emotionele ontwikkeling te stimuleren. Alle oefeningen worden door de Baby-Bootcamp® trainer vakkundig begeleid en gecontroleerd. De Baby-Belt is absoluut een noodzaak voor de ondersteuning en veiligheid van je baby.

Niet alleen op de rug liggen

Deze manier van baby-fitness bevordert niet alleen het bewegen op zich, maar helpt ook om vroegtijdig foute houdingen te vermijden.

“In mijn praktijk komen kindjes van 8 maanden die nog alleen maar op hun rug gelegen hebben en amper gestimuleerd zijn tot bewegen”, zegt fysiotherapeute Karin die reeds 15 jaar een praktijk heeft en uitsluitend baby’s en kinderen behandelt. “ Zo heeft de baby totaal geen mogelijkheid zich zelfstandig gezond te ontwikkelen en dat vaak alleen maar door onwetendheid van de ouders.”

Vooral het slapen in buikligging wordt als risicofactor gezien voor de plotselinge wiegendood. Dat het op de buik liggen absoluut noodzakelijk is voor de ontwikkeling van de rug- nek- en rompspieren van de baby weten veel ouders niet, of ze staan er niet bij stil.

Tijdens de Baby-Bootcamp® cursus wordt dit heel goed benadrukt en uitgelegd. Het oefenen in de cursus geeft jou als mama meer zelfvertrouwen en kennis zodat je dit ook thuis kan toepassen.

Maar er is meer

Natuurlijk zijn we lekker aan het trainen en dollen met de kleintjes tijdens de cursus. We vergeten echter niet dat jij ook ‘back in shape’ wil komen! Geen nood, hier zijn we tijdens de cursus continu mee bezig.

Spierversterkende trainingen voor je rug en bekkenbodemtraining, maar ook de bekende probleemzone van buik, billen en benen wordt aangepakt en afgewisseld met leeftijdsgerichte oefeningen voor je kleintje.

Natuurlijk let jouw Baby-Bootcamp® trainer er ook bij jou op dat de oefeningen rustig worden opgebouwd en dat er geen overbelasting gaat plaats vinden.Naast alle beweegfactoren is er dan ook nog het sociale gedeelte.

Je komt in contact met andere moeders met baby’s van dezelfde leeftijd en kan veel informatie uitwisselen en veel tips van elkaar krijgen. Daarbij is het bovenal gezellig. Wil je zonder verdere verplichting een les volgen vraag dan hier informatie aan.